Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor CrossFit Bootcamp PT Vlissingen

CrossFit Bootcamp PT Vlissingen

Info

Welkom bij de fitste en gezelligste sport community van Zeeland. Crossfit, bootcamp, personal training, obstacle running & more. Join the club!

Geschiedenis

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.
Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.
Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.
CrossFit is een uitgekiende ondersteuning voor je totale fitheid. Breed en algemeen, niet gericht op één specifieke situatie of toepassing. Dat is de fitheid die niet alleen in fysiek zware beroepen en in de sport, maar ook op straat en in huis de meeste voordelen biedt. Met CrossFit ben je optimaal voorbereid op het onverwachte.
CrossFit gelooft niet in specialisatie en houdt niet van routine. Eenzijdige ontwikkeling wordt vroeg of laat afgestraft en verveling is dodelijk. Het oefenprogramma (de ‘workout’) is elke dag/week anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht. Alle oefeningen hebben varianten die de oefeningen ook voor beginnende CrossFitters haalbaar maken.

Adres: Mercuriusweg 13, 4382 NC Vlissingen
Telefoonnummer: 0630028337
Stad: Vlissingen
Route: Mercuriusweg 13
Postcode: 4382 NC


Openingstijden
Maandag: 09:00 - 11:30

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;